3 Ocak 1972 Pazartesi

başlıksız doğum günü metni


birisiyle ilgili bir şeyler yazmak bazen çok ama çok zor olabiliyor. o kişiyle ilgili ne kadar anı birikmişse de, hisler kalpte ne kadar yer etmişse de, akıl boşluğunda uçuşan kelimeler birleşip tek vücut olamıyor, “hadi!” deyince. bir çeşit unutkanlık olsa gerek bu. belki de kekelemenin bir türü. düşünce sektesi.

bakalım toparlayabilecek miyim ne var ne yoksa...

bugün günay hocamın doğum günü. kum saatinin taneleri gereğinden hızlı akıyor; bizse pek farkına varamadan beraber bir seneyi doldurduk bile. günü günün üstüne bindirdik, bir daha bir daha derken saatin kutupları defalarca yer değiştirdi.

deste deste anılarımız oldu beraber. sakin ve sakinliği kovalayan hareketli günler...

bu metin bir doğum günü tebrik yazısı esasen. iyi de neden doğan kişi tebrik edilir ki? onun elinde miydi bu seçim? her neyse dağılmayayım. =) ama okuduğunuz bu yazı öbeğinin klasik bir doğum günü metni olsun istemediğimi açıkça belirteyim. =)

evet, iyi ki doğdunuz hocam, bize ve daha pek çok kişiye adınızın dediği gibi ışık saçtınız ve saçacaksınız; adını “güneş”iyle alan, yaşam veren “gün” ve sonra dinlenmek için karanlığa geçtiğinde hayat, “ay” olup önümüzü görmemizi sağlayan.

daha geçenlerde beraber boyumuzu aşan bir sevinç yaşadık, her gün yeni güne “merhaba” deyiş gibi, var oluş gibi. gücümüzü kendimize gösterdik, kendi gururumuzu okşadık. bu ve bunun gibi daha pek çok anın da bizi beklediğinden hiç şüphem yok. =)

ufaklık bedenimin içine sıkıştırılmış olduğum ve hemen büyümeye çalıştığım yıllardaki okul hayatımda olmasa da şu anda pek çok kişi gibi sizde bana öğretmenlik yapıyorsunuz. sizden öğrendiğim tonla şey varken, öğreneceklerim gözlerimin daha çok parlamasına neden oluyor. =) 

iyi ki doğmuşsunuz ve iyi ki tanışmışız hocam. nice mutlu senelere... =)



ve galiba toparlayabildim. =)


                                           
seda nur erkan             
                                     sıfırüçsıfırbirikibinoniki =)     

2 yorum:

  1. Hani "iy ki doğmuşum!" derler ya, senin dediğince sanki doğmak elimizdeymiş gibi, ya da "doğar mısın?" diye sormuşlar da biz de " hadi doğuverelim de , gönüllerini yapalım bari" der gibi dünyaya gelivermişiz mi ne? yok öyle bir şey de ama sahiden de iy ki yaşamışım, genel de gergin görünsem de hoşnutum dünya da olmaktan ve sizlerle olmaktan. Anılarımız sandıklara , kitaplara :) girecek kadar destelense de daha işlevini tamamlamadılar, daha sana çeyiz düzicez, daha kolaj yapacaz, daha ikinci kitaplar başlayacak, daha ticaret yapacaz, daha oraya, buraya , şuraya gidicez, daha onu, bunu, şunu yapıcaz, seni çokkk seviyorum, teşekkürler güzeel dileklein ve jestlerin için, hani annem, ablam, vb demişsi ya ben sende olmayan kız kardeşimi, zaman zaman da güzel bir dostumu görüyorum, sevgiyle kal, benle kal... GNY

    YanıtlaSil